Har du någon gång drömt om en pool som är anpassad efter just dina behov och din trädgård? Ta med dig din idé till oss på Pooltime och låt oss skräddarsy ditt poolpaket på det bästa sätt, enligt dina önskemål. Pooltime erbjuder följande pooltyper:
Vi på Pooltime i Malmö hjälper dig genom hela processen med poolbygge. Vi har många års erfarenhet inom den svenska poolbranschen. Våra kompetenta medarbetare hjälper dig att omvandla din dröm om pool till en komplett pool. Processen är enkel för uppförandet av en swimmingpool.
Vi skickar en offert på ett komplett poolpaket med pooltak och värmepump, där även en ungefärlig kostnad för poolentreprenaden specificeras. Genom offerten får man fram ett pris på vad det kostar att bygga poolen genom totalentreprenad, där vår poolbyggare gör ett nyckelfärdigt arbete.
Flertalet kunder väljer även att bygga swimmingpooler själva och då är det nyttigt att veta kostnaden för att bygga en pool. De priser vi lämnar på installationen är mycket konkurrenskraftiga och oftast är det bättre att låta en fackman bygga poolen, än att göra det själv. När man bygger egen pool är det även viktigt att veta att all elinstallation måste utföras av en som har elbehörighet.
Därefter bokar vi tid för hembesök, där även grävaren och poolinstallatör/poolbyggare finns med på plats, för att se ifall offerten behöver justeras. Därefter är det fritt fram att börja bygga sin drömpool! Kontakta oss idag och bygg din pool med oss på Pooltime.
Thermoplast PP Pool eller plastpool är den senaste teknologin inom poolbranschen. Poolen tillverkas av termoplasten Polypropylen (PP). Förutom att poolen är tillverkad i ett material som har en utmärkt isoleringsförmåga har den dessutom egenskaper som linerpooler eller glasfiberpooler saknar.
Thermoplast PP Pool är gjort av ett material som är otroligt slitstarkt och har en väldigt lång livslängd, förutsatt att man tar väl hand om poolen och har gjort ett bra förarbete med marken som poolen står på. Det finns även många val av tillbehör och belysning till denna typen av pool.
PP poolerna är tillverkade av ett syntetiskt plastmaterial som både är hållbart, starkt och lätt i vikt. Detta material och pool har många fördelar om man jämför med andra som är tillverkade av metall eller betong. De är både billigare, kräver färre resurser och mindre arbetskraft att uppföra poolen.
För att bygga pool krävs generellt sett inte något bygglov från kommunen, men man måste dock se till att man inte bygger sin swimmingpool på prickad mark. Bygger man swimmingpool lite närmare grannens tomt, brukar man även kräva grannens tillåtelse.
Det finns mellan 10-15 olika pooltyper som erbjuds i Sverige, allt ifrån ovanmarkspooler till markpooler. Det är oftast tomtens placering som avgör vilken pooltyp som passar just din tomt. Tidigare (från 60-talet och framåt) var pooler beklädda med liner och var ett populärt alternativ, just för att materialet var lättillgängligt i Sverige och därmed billigt att köpa in.
På senare tid har man dock valt att undvika dessa material och man har börjat bli mer miljömedveten även inom poolbranschen. Material som PVC undviks allt mer, trots att poolens liner duk består just av PVC. Numera väljer man ofta miljövänliga alternativ såsom PP (Polypropylen) pooler, som dessutom levereras färdigkopplade och som “hel balja”. Kunden får därmed en betongpool som är miljövänlig. Det gör därmed att installationskostnaden blir minimal. Se vårt utbud av pooler här.
Beroende på tomtstorleken kan man välja olika poolstorlekar. De vanligaste swimmingpool storlekarna till trädgård är 3 x 6 m och 4 x 8 m. Har man en mindre tomt på < 400 m2 så är 3×6 m en vanlig storlek och har man en större tomt > 400 m2 så passar 4 x 8 m oftast bra.
Dessa två storlekar är standard i Sverige, men det finns såklart även udda mått på pooler. Nackdelen med dessa unika storlekar är att man ofta köper ett poolpaket med pooltak för att förlänga poolsäsongen och dessa pooltak tillverkas för standard storlekarna.
Vill man då ha ett pooltak som passar, blir även pooltaket måttanpassat. För att jämföra pris på de olika pooltaken, kostar ett standard pooltak som är 4 x 8 m ca 60-80 000 kr. Medans beslutar man sig för ett pooltak för en 3.7 x 8.7 m pool, hamnar kostnaden för pooltaket istället på 100 – 120 000 kr.
Att fundera ut poolens bästa placering är väldigt viktigt vid ett poolköp, eftersom poolens placering inte går att ändra på när den väl är installerad.
Man vill ofta placera swimmingpooler så att den blir en central samlingsplats i trädgården. Du vill inte ha poolen alltför nära utgången från huset, så att du nästan ramlar direkt ner i poolen när du kommer utanför dörren. Samtidigt vill du inte ha den för långt bort från huset.
Oftast vill man ha solen mot sig när man sitter på trappan eller på sittbänken under eftermiddagen, och inte ha den i ryggen.
Om grannens hus, byggnader eller träd ger skugga under eftermiddagen, kan det vara klokt att fundera ut en annan placering av din swimmingpool.
Många tänker inte på att pooltak behöver en “parkeringsplats” bakom poolen för att kunna skjuta undan den från poolområdet. Plats som rekommenderas bakom poolen är 3,2 m, då pooltaket tar upp ca 2,2m i “parkerat läge” och då har man ca 1 m över för att kunna gå runt poolen.
Har man inte tänkt att köpa ett pooltak när man köper sin pool är det ändå klokt att ha 3,2 m ledigt utrymme bakom poolen, ifall man vid ett senare tillfälle kommer på att man vill ha ett pooltak.
Träd fäller löv och är alltid ett stort problem vid köp av pool. Björk fäller tre gånger per år och har man inget pooltak hamnar allting i poolen. I samband med grävning kan man även ta bort trädens rötter och buskar när man ändå har grävmaskinen på plats.
Grundregeln är att pumprummet ska sitta så nära poolen som möjligt men helst inte längre iväg än 10 m från poolens kant. Poolvärmepumpen ska sitta så nära inloppen som möjligt för att undvika värmeförluster på vägen till poolen.
Har man inte möjlighet att ha cirkulationspumpen och filter i ett förråd/garage ovan mark, finns det färdiga pumprum att sänka ner bakom poolen. Nackdelen med dessa pumprum är att vinterstängning blir mer omständig, samt att om det blir läckage kan hela pumprummet fyllas med vatten och förstöra all elektronik.
Att ha en swimmingpool ska inte enbart vara hälsosamt och höja livskvalitén utan även höja känslan överlag i hemmet. Att kunna se sin pool är för många en njutning. De flesta människor mår bra av att vara nära vatten och att se när det blå vattnet glittrar i poolen på sommaren är något man aldrig tröttnar på. Swimmingpooler ger även ett lyft under vinterhalvåret. Under vinterhalvåret när poolen är stängd och det är mörkt ute, ger det hela trädgården ett lyft när poolens belysning belyser vattnet.
Poolens trappa ska alltid sitta i den ändan som är närmast huset / uteplatsen / altanen. Man ska även tänka på var solen går upp och ner, för att man ska få solen i ansiktet istället för ryggen. För en mindre pool på 3 x 6 m är hörntrappa, rund hörntrappa eller hörntrappa med sittbänk att föredra, för att man kan använda hela poolens längd.
För en större pool på 4 x 8 m är helgaveltrappa eller hörntrappa med sittbänk att föredra. Man kan då sitta vid helgaveltrappan samtidigt som man kan gå ner i poolen. På senare år är det dock många som har valt hörntrappa med sittbänk istället, eftersom helgaveltrappa tar 1,2 m från poolens längd.
Pooltillbehör såsom poolpump och sandfilter sätter man lämpligast vid ett förråd eller garage som helst ska vara placerat max 10 m från poolkanten. Sitter det längre iväg finns det en risk att man behöver dimensionera om pump storleken eller rör dimensionerna.
Har man inte plats att sätta pooltillbehören vid ett förråd eller garage, erbjuder vi färdiga pumprum att sänka ner i marken bredvid poolen. Både smidigt och enkelt.
Grundregeln säger att har man en mindre tomt på <400 m2 så är en poolstorlek på 3 x 6 m att rekommendera, medan större tomter på >400 m2 kan ha poolstorlekar på 4 x 8 m eller större. Dessa två poolstorlekar är standard idag i Sverige och alla pooltak tillverkas just för dess poolstorlekar.
Sedan beror det på vilka behov man har för poolen. Ska man ha den för att simma i, eller är den mer menad för lek och bad. Vill man ha en pool att simma i är en avlång pool att rekommendera. Medans en som är menad för bad och lek, kan vara mindre avlång. Är man många i familjen kan en större pool vara rätt för er.
Grundutrustningen för pool är cirkulationspump som cirkulerar runt vattnet och sandfilter som renar vattnet. Sedan finns olika tillbehör för att få renare poolvatten. En UV-lampa förändrar bakteriers DNA så att den inte kan fortplanta sig och därmed krävs 70-80% mindre klor i vattnet.
Poolvärmepump behövs för att värma upp poolvattnet till 30 grader, om man vill använda poolen från mars till oktober. Pooltak är ett populärt pooltillbehör som isolerar poolen samtidigt som den förhindrar att smuts eller löv hamnar i poolen.
På senare tid har flera automatiserings utrustningar kommit som pooltillbehör. Dessa automatdoseringar underlättar underhållet av poolen och mäter samt doserar själv pH samt klor. våra mest avancerade automatiska doseringssystem kan även styra värmaren, cirkulationspumpen och har ett inbyggt antifreeze-läge, som förhindrar poolen att frysa under vintern.
Ett populärt pooltillbehör är saltklorinator eller automatisk saltklorinator. Genom att hälla i salt i poolvattnet omvandlas salt (NaCl) till natriumjoner och kloridjoner. Klor renar vattnet medan natrium gör att huden inte torkar ut. Skillnaden mellan saltklorinator och automatiskt saltklorinator är att i den senare mäts även klorhalten och man behöver inte hålla reda på salthalten samt klorhalten i poolen.
Klicka här för att komma till pooltillbehör att köpa hos oss.
Våra poolpaket är indelade i grundpaket, komfortpaket, värmepaket, osv. Dessa kompletta paket har vi tagit fram för att underlätta för våra kunder att skaffa rätt utrustning till sin pool. Exempelvis behöver man ha en transformator om man köper en poollampa, vilket kan vara svårt att veta om man inte arbetar med pooler.
Vi erbjuder även skräddarsydda poolpaket som är helt unika och gjorda för var kund. Se våra poolpaket
Flertalet av våra kunder väljer att själva bygga sin pool (detta gäller PP Pool). Förfarandet är att man anlitar en grävare som tar bort jordmassan, sätter dräneringen, ordnar underlaget och eventuellt gjuter en bottenplatta för poolen.
Därefter levereras poolen som man återfyller men torrbruk/ betong samtidigt som man fyller poolen med vatten. Är man lite händig är våra swimmingpooler det perfekta köpet för de som hellre bygger poolen själv. Bygg din egna swimmingpool med våra swimmingpooler och produkter av hög kvalitet.
Läs mer om att bygga pool här.
Köper du en Thermopool behövs det dock mycket mer byggkunskaper än att endast vara “händig”. Det är många moment som kan gå fel vid ett thermopoolbygge, allt från hur man sätter armeringen i bottenplattan till att stödja frigolit blocken när man fyller poolväggarna med betong så att inte väggarna sprängs.
Det är också viktigt att man vet hur man ska sätta liner i poolen eller skära ut för skimmer, inlopp och lampor. Ett litet misstag kan kosta tiotusentals kronor att åtgärda, om det ens går att åtgärda.
Vi hjälper våra kunder i hela Sverige. Alltifrån Malmö, Stockholm till Uppsala och Gävle med att installera pool. Våra duktiga entreprenörer har många års erfarenhet av att bygga samt installera pool. Kontakta oss för en offert!
Läs mer om vad det kostar att bygga en pool här.
Vi som arbetar på Pooltime har varit inom svenska poolbranschen i flera decennier och följt utvecklingen på den svenska poolmarknaden. Vi vet fördelar och nackdelar mellan olika pooltyper samt poolkonstruktioner, och vill gärna dela med oss av våra erfarenheter med våra kunder.
På vår hemsida hittar du en massa inspiration och du kan kika på vårt breda sortiment. Vi har gratis hembesök och gratis rådgivning när du funderar på köp av pool. Kontakta våra poolexperter!
Idag finns flertalet sätt att bygga pool på och flertalet material att använda. Det finns många pooltyper på marknaden och dessa kan indelas i två kategorier. Pooler som levereras i delar och de som levereras som en hel balja. Med pool som levereras i helhet som “hel balja” blir installationen mycket snabbare och man undviker även PVC linerduk i sin pool. Se vårt sortiment av pooler här.
Denna pool levereras som “hel balja”. Det har under de senaste åren varit en stor efterfrågan på just denna typ av pool på marknaden. Vi på Pooltime väljer noggrant våra leverantörer för att livslängden ska bli så lång som möjligt. Glasfiber är ett känsligt material och det är då extra viktigt att välja rätt leverantör.
Anledningen till detta är att billiga glasfiberpooler (i låg kvalitet) som innehåller polyester kan få så kallad böldpest eller osmos, eftersom polyestern sakta släpper genom vatten som fryser på vintern. Det gör att poolen spricker eller möglar på sommaren och bildar bubblor i ytskiktet.
Vår leverantör erbjuder världens mest unika pool från den patenterade Composite Armour teknologin. Dessa glasfiberpooler kallas även för kompositpooler.
Kompositpooler innehåller ett nät av kevlar samt kolfiber och därmed blir poolväggarna flexibla men samtidigt väldigt stryktåliga. Kompositpooler innehåller endast vinylester och ingen polyester, därmed lämnar man livstids garanti på dessa.
Thermoplast-pool eller Polypropylen-pool (PP Pool) / Plastpool är den senaste teknologin inom poolbranschen. Poolens material består av det miljövänliga materialet Polypropylen som tillhör gruppen thermoplast och har en enormt bra isoleringsförmåga.
Thermoplast-pooler levereras som en “hel balja” precis som glasfiberpool. Eftersom polypropylen är ett homogent material kan det INTE bildas osmos / böldpest, som det kan göra i billiga glasfiberpooler innehållande polyester. Materialet är stryktåligt och därför kan även hundar bada i poolen!
PP pool är en betongpool och är väldigt populära eftersom de är både prisvärda och enkla att anpassa efter ens önskemål. Med en PP pool får man en attraktiv pool i sin trädgård utan att man behöver en massiv budget. PP polerna erbjuder dessutom många alternativ, när det kommer till poolens storlek och form.
Thermopoolen består av polystyren-block som sedan fylls med betong, vilket blir poolens stomme. Betong som är ett väldigt hållbart material, kan hålla i 50-100 år beroende på omständigheterna.
Vi erbjuder Thermopool från Jackon och från Chemoform. Poolväggen bekläs därefter med en liner av olika färger. Isopool är alternativet till dem som har svårt att få ner en färdig pool i marken.
Oavsett vilken poolmodell du har bestämt dig för, får du gärna rådfråga våra säljare inför ditt pool-köp. Markpool eller Ovanmarkspool, Glasfiberpool, Thermoplast Pool, Thermopool eller Linerpool – Vi hjälper er att välja rätt drömpool!
Ovanmarkspooler eller även kallade barnpooler finns i olika storlekar. Vad som är gemensamt för dessa pooler är att de står ovan mark och är en självbärande konstruktion av plåtstomme samt liner. Ovanmarkspool / barnpooler är oftast instegsmodeller, där man först köper en ovanmarkspool som familjepool som test.
Därefter när man har provat på hur det är att ha en pool ovanmark, satsar man oftast på en nedgrävd pool som permanent markpool. Våra modeller av pooler ovan mark hittar ni i webbutiken.
Önskar ni mer information eller priser, kan ni enkelt höra av er till oss. Vi hjälper er gärna med ert köp av bästa swimmingpool av hög kvalitet som passar just är och är tomt.